DIENSTEN

Werkwijze & Rapportage

Taxatie van historische automobielen, motoren en speciale voertuigen (oldtimers en klassiekers) voor verzekeringsdoeleinden.
Ook taxatie van oldtimercollecties (kleine en grote verzamelingen) in geval van nalatenschap / boedelscheiding.

Om alle relevante informatie overzichtelijk te kunnen verwerken in het taxatierapport is navolgende informatie nodig:

 1. Merk en type incl. kenteken
  (indien geen kenteken aanwezig dan chassisnummer en bouwjaar)
 2. Inzage kentekengegevens:
  Inzage onderhoud- en restauratie documentatie (indien aanwezig)
  Relevante historie en aanvullende voertuigdocumenten
 3. Inzage alarmcertificaat (indien aanwezig en noodzakelijk)
 4. Visuele controle (en globale 1e controle technische werking) van het voertuig, tevens maak ik foto’s t.b.v. het taxatierapport.
  (De ruimte om het object dient voldoende ruim en verlicht te zijn. Daarnaast prefeer ik een schoon voertuig voor een juiste beoordeling) Indien noodzakelijk voer ik een lakdiktemeting uit.
 5. Een gesprek met de eigenaar.
Het taxatierapport ontvangt u digitaal in PDF formaat.

Normaal gezien is het taxatierapport 24 maanden of maximaal 36 maanden geldig. De geldigheid kan echter per verzekeringsmaatschappij variëren.
Informeer hierover bij uw tussenpersoon/ verzekeraar of raadpleeg uw verzekeringspolis.

Tielen Taxaties taxeert conform art. 7:960 B.W.

Een professionele taxatie is van essentieel belang voor een juiste verzekering van uw waardevolle object. Bij schade of verlies wilt u immers middels het -door uw verzekering geaccepteerde- taxatierapport aantonen wat de vervangingswaarde is.

De waarde van taxeren…?

Een gedetailleerd taxatierapport met bijpassende verzekering is vaak de enige tastbare uitkomst in geval van diefstal, een grote schade of bij totaal verlies (total loss). Een ongeluk zit in een klein hoekje en dat hoeft zeker niet uw schuld te zijn. Taxatie is eigenlijk een must voor elke voertuigbezitter met passie voor zijn oldtimer, youngtimer en/of sportwagen.

Wij taxeren o.a. de vervangingswaarde en herbouwwaarde voor verzekeringen en de waarde economisch verkeer voor zakelijk/economische doeleinden.